Nemcsak a miskolctapolcai fürdők, hanem maga az őspark is turistavonzó látványosság lett

Megosztás

Jócskán vannak már, akik nem is feltétlenül a fürdők miatt érkeznek turistaként Miskolcra, hanem a megújult tapolcai őspark áll a célkeresztben.

A részleteket a Minap.hu tette közzé, a portál munkatársai kicsit körülnéztek a látogatók között és érdekességekre bukkantak. Szlovák és lengyel rendszámú járművek a parkolókban, a magyar mellett valamelyik szláv nyelven, illetve angolul, németül elhangzó beszélgetések – pezseg Miskolctapolca a nyári forróságban. A fürdőkben persze érthető a nagy mozgás, hiszen a kánikula napjait vízközelben élvezhetjük ki a leginkább. De – talán nem is annyira meglepő módon – a park árnyas ligetei is vonzzák a pihenni, nézelődni vágyókat. A Tiszaújvárosban élő Vanyó Adél kifejezetten ezért látogatott Miskolctapolcára. A lap érdeklődésére elmondta a katolikus általános iskolai tanár, hogy már korábban elhatározta: a miskolci tanévnyitó után “mindenféleképpen” ellátogat a parkba.

– Csodálatos! Olvastam róla, hogy javítják az utakat, de azt mondtam: mindenképp megéri körülnézni. És nem csalódtam. Gyermekkoromban sokat sétálgattam itt, óriási változáson esett át a park. Lefotózok mindent, mert kérte a barátnőm. Ők is hamarosan ellátogatnak ide – tette hozzá.

Tóth Péterné unokájával, Fannival éppen limonádét iszogatott, amikor megszólították őket. A Miskolc Televízió riportjában hallották, hogy átadták a komfortpontot, és már használható a csónakázótó, ezt jöttek megnézni.

– Nekem is nagyon tetszik, főleg a miniszobrokért vagyunk oda, az információs táblák és a térkép pedig hasznos. Az látszik, hogy a virágokat nemrég ültethették ki, de összességében elégedettek vagyunk a tapolcai parkkal – mondta.

A családok számára valóban kitűnő választás: kellemes a szemnek, és a jókedvet csak fokozza a rengeteg kacsa, mókus, “akik” örömmel veszik, ha kapnak néhány jutalomfalatot. További részletek a Minap cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek